07/04/2014

Kā iztīrīt datoru no nevajadzīgiem failiem

Dators palicis lēnāks nekā parasti? Kad pēdējo reizi tīrīji datoru no nevajadzīgiem failiem? Viss vienkāršākais un ātrākais veids kā atbrīvot datoru no nevajadzīgiem failiem ir izmantot speciālas programmas. Internetā ir atrodamas ļoti daudz programmu ar kurām var iztīrīt datoru, bet lielākā daļa no tām reāli tīra datoru ļoti minimāli un, lai to iztīrītu pilnībā ir jāmaksā nauda.

Ir tikai dažas programmas, kas ir bezmaksas un tīra datoru no nevajadzīgiem failiem ļoti labi. Viena no šīm ir CCleaner, kas ir bezmaksas un ir pilnīgi bez jebkādām uzbāzīgām reklāmām un nepazīstamām opcijām. Vēl jo vairāk - ši programma ir pieejama arī latviešu valodā!

Spiežam zemāk un lejupielādējam CCleaner. Uzinstalējam to un palažam. Mums atvērsies šāds logs.

kā iztīrīt datoru
Ja nevālaties, lai programma nodzēš iepriekš apskatītās mājaslapas, tad ir jāiet uz sadaļu Applications un pie programmas FireFox vai Google Chrome atkarībā kādu pārlūku izmantojat jaizķeksē ārā Cookies un Internet History. Pēc tam spiežam Run Cleaner un Jūsu dators tiks iztīrīts no visiem nevajadzīgiem failiem.

Pēc tam paņemam nākamo sadaļu Registry un izvēlamies Scan for issues. Tas pārbaudīts un iztīrīs nevajadzīgos sistēmas reģistra ierakstus.

Ja neesat pārliecināti par datora drošību un tīrīšanu, tad labāk šo darbu uzticēt profesionāļiem.