02/04/2013

Kā uzlikt bezvadu rūterim paroli?

Vienmēr nopērkot bezvadu rūteri vajadzētu atcerēties, ka nepieciešams arī uzstādīt bezvadu internetam paroli, lai tam nevarētu piekļūt nevēlamas personas. Pamācībā apskatīsim kā uzlikt paroli standarta bezvadu rūterim TP-LINK TL-WR740N. Praktski visiem TP-LINK rūteriem ir identiska bezvadu tīkla uzstādīšana.
  1. Pieslēdzamies rūterim ar vadu vai bezvadu pieslēgumu
  2. Ievadam interneta pārlūkā adresi http://192.168.0.1 un spiežam Enter
  3. Atvērsies logs, kur prasīs ievadīt lietotājvārdu un paroli ievadam admin un parole admin
  4. Atvērsies rūtera pārvaldības panelis, kur kreisajā pusē izvēlamies Wireless un tālāk Wireless Security
  5. Tālāk atvērsies jauna lapu, kur notinam uz leju un atrodam punktiņu ar WPA/WPA2 - Personal(Recommended), iespiežam punktu.
  6. Tālāk ievadam PSK Password kas ir bezvadu interneta parole. Parole standarta gadījumā var stastāvēt no 8 līdz 63 simboliem.
  7. Lai saglabātu izmaiņas spiežam pogu Save
  8. Lai stātos izmaiņas spēkā ir nepieciešams restartēt rūteri. To varam izdarīt sadaļā kreisajā pusē System Tools un apakšsadaļā Reboot, kur nospiežot pogu Reboot bezvadu maršrutētājs restartēsies. (tas parasti aizņem aptuveni 1 minūti)
Pēc tam nepieciešams bezvadu internetam pieslēgties vēlreiz, šoreiz slēdzoties klāt savam rūterim tiks prasīta parole. To atkārtoti vairs nevajadzēs ievadīt ja ieķeksēsiet Connect automatically ( pieslēgties automātiski)

Padoms: Vairākiem rūtera ražotājiem noklusētā rūtera parole un lietotājvārds ir uzrakstīts uz rūtera apakšas.